Eksempler / Upcycle Studios

Upcycle Studios

NREP og Arkitektgruppen står bag de prisvindende Upcycle Studios med MOE som ingeniør. Bygningerne er tegnet af Lendager Group, som også har leveret de upcyclede materialer til byggeriet, i samarbejde med Norrecco.

Upcycle Studios stod færdig i 2018 og består af 20 byhuse, som ligger i Ørestad Syd i København. Projektet vandt i 2019 en Danish Design Award i kategorien ‘Save Ressources’.

Upcycle Studios Ørestaden

Upcycle Studios er bygget af frasorterede planker

I forbindelse med materialevalg til byggeriet er der arbejdet med genanvendelse og upcycling, hvor materialer, som ellers ville være blevet til affald, er blevet til nye materialer i byggeriet.

For eksempel er boligernes gulve, vægge og facader i byggeriet skabt af frasorterede planker fra produktionen i selskabet Dinesen.

Derudover stammer 75 procent af vinduespanelerne i Upcycle Studios fra en renovering fra det almene boligselskab Himmerland Boligforening i Nordjylland. De gamle vinduer er blevet opdateret, så de lever op til bygningsreglementet og udgør i dag facaden i byggeriet.

Et andet eksempel er at der er brugt 1.400 ton affaldsbeton i produktionen af den nye beton. De 1.400 ton affaldsbeton er genereret under byggeriet af Københavns metro.

Ved at fokusere på at genanvende eksisterende byggematerialer viser Upcycle Studios, hvordan det er muligt at skabe nye byggerier, hvor man reducerer brugen af råmaterialer samtidig sparer CO2.

Cirkulær økonomi var vigtig i designet af Upcycle Studios

Som nævnt har man også brugt cirkulær økonomi i designet, blandt andet ved brug af deleøkonomi, fællesskaber og fleksibilitet. Det afspejles i beboernes muligheder for brug af boligerne. Boligerne er nemlig designet så beboerne kan vælge at bruge dem på flere forskellige måder, de kan for eksempel bruge dem som kombineret bolig og værksted, de kan inddele boligen i to selvstændige afdelinger, der giver mulighed for at leje den ene afdeling ud, de kan bo flere generationer under samme tag i selvstændige afdelinger eller de kan anvende boligen i sit fulde omfang for familier med behov meget plads.

Upcycle Studios Lendager Group

Info

Type: Boliger
Opført: 2018

Læs mere:
Lendager Group: Upcycle Studios
Nybygget: Upcycle Studios

Fotos: Lendager Group

NREP

Logo NREP

(+45) 39 48 49 00
info@nrep.dk


Arkitektgruppen

Logo Arkitektgruppen

(+45) 66 13 33 32
info@arkitektgruppen.dk


MOE

Logo MOE

(+45) 44 57 60 00
info@moe.dk


Lendager Group

Logo Lendager Group

(+45) 61 28 00 90
info@lendager.com


Norrecco

Logo Norrecco

(+45) 70 25 25 32
info@norrecco.dk